Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
Postup:
K přípravě vepřového steaku vybíráme pěkné čerstvé maso, nejlépe přímo od chovatele. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme větší mísu, do které nalijeme olivový olej. Přisypeme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, nejlépe v biokvalitě. Česnek rozdrtíme nožem nebo prolisujeme na lisu, petrželku nadrobno nasekáme a vše přidáme do mísy k oleji. Vymícháme marinádu a do ní na 2 hodiny vložíme plátky masa. Maso přibližně dvakrát v marinádě otočíme, aby byly plátky celé v marinádě. Gril rozpálíme na střední žár a maso grilujeme z každé strany po dobu 7-10 minut. Na hotové steaky navršíme strouhaný sýr s modrou plísní a necháme roztavit. Steaky dáme na teplé místo na 10 minut odpočinout. Servírujeme se zeleninovým salátem, čerstvým pečivem či bramborovými hranolky.
...vepřový steak je oblíbeným pokrmem mnoha gurmánů. S naším grilovacím BBQ kořením dosáhnete dokonalosti při každém grilování. Kombinace tradičních a exotických koření zvýrazní chuť masa a dodá mu jedinečný charakter. Ať už grilujete pro rodinu nebo přátele, tento steak bude středem pozornosti na každém stole.
Poslední volná místa na úterý 13.5.2025 od 15:00 Pro milovníky venkovního vaření a grilování je...
Došlo Vám oblíbené grilovací koření nebo se poohlížíte po novém vybavení pro letošní grilovací...
Letošní zimě už definitivně odzvonilo. Jaro je v plné síle a my dostali chuť na pořádnou pizzu....